Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen?

We bespreken de voordelen maar ook de voorwaarden om succesvol te genieten van zonne-energie.

Is mijn woning geschikt voor zonnepanelen?

Stel je voor, je hebt een glimmend nieuw zonnepanelen systeem dat de elektriciteit van je woning opwekt. Je bent nu eigenaar van jouw stroom net zoals je de eigenaar bent van jouw woning. Het is goedkoper en efficiënter dan wat je nu aan jouw energiemaatschappij betaalt. Het is schoon, groen, en je bent een actief onderdeel in het stimuleren van een duurzame toekomst van de wereld.

Daarnaast brengen zonnepanelen een belastingvoordeel met zich mee. Voor particulieren gaat het al gauw om een teruggave van €750 tot €1000 bij een systeem van 12 panelen. De btw-teruggaafregeling eindigt waarschijnlijk op 1 januari 2023.

Dit is al de realiteit voor honderden woningeigenaren die wij hebben geholpen om over te stappen naar zonne-energie. De andere realiteit is dat elke woning en situatie uniek is. In veel gevallen is zonne-energie een absolute no brainer. Maar er zijn een aantal belangrijke factoren die een rol spelen bij de beslissing om over te stappen op zonne-energie. Zonne-energie is namelijk niet geschikt voor iedereen en elke woning. Er zijn verschillende zaken die jouw woning kunnen diskwalificeren voor het benutten van de kracht van de zon.

 

Is mijn woning geschikt?

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende. Je moet eigenaar zijn van jouw woning. Jij moet namelijk de eindbeslisser zijn om een aanpassing te maken aan jouw woning. Maar als je eenmaal de voordelen van zonne-energie inziet, zul je waarschijnlijk ook je huisbaas kunnen overtuigen om voor jou de overstap te maken.

 

Daarnaast moet je woning ook een goede kandidaat zijn om de kracht van de zon te benutten. Als je midden in een bos woont terwijl je huis constant in de schaduw staat, is vertrouwen op de zon om je huis van energie te voorzien niet de beste keuze. Verder is je dakoppervlak en structurele integriteit van je dak een belangrijke factor die helpen aangeven of zonne-energie een echte no brainer is voor jouw woning. Solarvergelijking.nl kan je in contact brengen met specialisten in jouw buurt die vrijblijvend langs kunnen komen voor een check. Via deze pagina kun je een aanvraag indienen. Nadat je een aanvraag hebt ingediend wordt er contact met je opgenomen door een aantal specialisten, er wordt vervolgens bij jouw woning een check uitgevoerd om het dak en andere details te controleren om ervoor te zorgen dat je zonder complicaties de overstap kunt maken. Dit is waar ook duidelijk wordt hoeveel stroom jouw woning zal produceren als alles is geïnstalleerd.

 

De volgende stap

Mocht je nu denken, ik wil de investering maken naar groene energie, maar hoe verder?

De volgende stap is om een goede specialist uit te zoeken die de zonnepanelen bij jouw woning kan installeren. Elke situatie is uniek, ook die van jou. Dus de specialist die je inhuurt moet maatwerk leveren. Helaas zijn er veel cowboys op de zonnepanelen markt die denken snel geld te kunnen verdienen. Om zeker te zijn van een goede partij die de beste prijs voor de beste kwaliteit levert is het belangrijk dat je eerst vergelijkt, want de prijzen kunnen aanzienlijk verschillen. Via deze pagina vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan van zonnepanelen specialisten uit jouw buurt, zo bespaar je tot wel 40%!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *